Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Alcalde

Històric d'alcaldes

Esteve Ferran (1991-2007)
Esteve Ferran fou el primer alcalde de Salou després de independitzar-se la localitat del municipi de Vila-seca. Ferran va néixer al 1929. Formava part d’una família de pescadors i el seu llinatge té una llarga tradició en aquest municipi.
Salou es va segregar de Vila-Seca al 1989, poc després de que el Tribunal Suprem avalés la independència de la localitat. Ferran va recolzar la causa ja des de la Transició, quan era regidor de l’Ajuntament de Vila-Seca i Salou per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i després com a representat de la candidatura Pro Segregació. A principis de 1990 fou nomenat president de la gestora que va estar al front de Salou fins la convocatòria de les eleccions municipals. Ferran, personatge molt conegut en la població, es va desvincular de Convergència i va fundar el seu propi partit polític; Ferran Units per Salou (FUPS). Al capdavant d’aquesta formació va guanyar totes les eleccions locals a les quals es va presentar des del 1991 fins al 2007, moltes d’elles amb una amplia majoria.
Quan Ferran va néixer, Salou contava amb no més de 350 veïns dedicats a la pesca i a la indústria ferroviària. En l’actualitat, el municipi s’ha expandit de tal manera que compta amb més de 26.000 habitants censats i més de 100.000 turistes durant l’estiu. Durant els 16 anys com alcalde, estiu rere estiu Salou es va posicionar com a destí turístic. Ferran va proporcionar l’aixecament de grans complexes hotelers i promocionà la Costa Daurada com a zona de vacances familiars ajudat per l’existència junt al municipi del parc temàtic Port Aventura, inaugurat al 1995.

 

Antonio Banyeres (2007-2009)
Antonio Banyeres, perit mercantil, sempre ha desenvolupat la seva activitat laboral en diverses empreses de confecció, de la que ha sigut Director de ventes fins a passar a dirigir al 1989 la seva pròpia empresa de confecció tèxtil. Al 1986, juntament amb la seva esposa, es va fer càrrec de l'Hostal Montsant. Va ser llavors quan va fitxar la seva residència a Salou, tot i que va passar els estius a la localitat des de 1971.
Fou candidat per primera vegada del PSC de Salou en les eleccions municipals del 13 de juny de 1999. En les municipals del 2003, va tornar a formar part al capdavant de la llista socialista, de la qual va ser novament escollit. L'any 2007 va ser escollit alcalde de Salou, càrrec que va ocupar fins al 21 d'abril del 2009.

 

 

 

 

 
 
Pere Granados (2009-actualitat)
Pere Granados va néixer a Albox (Almeria) el 12 de gener del 1958. És el segon de quatre germans i viu a Catalunya des dels 9 anys, primer a Reus i finalment a Salou. Des dels 14 anys fins que va finalitzar els estudis universitaris de Dret, va treballar a l'establiment que la seva família va obrir al Mercat de Salou. Des de que va iniciar la carrera es va començar a interessar pel dret polític i constitucional, la qual cosa li va generar un ferm compromís per la democràcia, els drets i les llibertats. Per aquest motiu, quan a les eleccions del 1995, la formació independent de FUPS li va proposar formar part de la seva candidatura, no s'ho va pensar gaire. 14 anys més tard continua formant part del món polític del municipi de Salou. 
Des del 21 d'abril de 2009 és alcalde de Salou, de la mà del partit polític de Convergència i Unió.

 

Document Actions