Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Alcalde

Es desbloqueja el projecte del Camí de Ronda

divendres 21 setembre 2018

Ajuntament de Salou i Ministeri donen un nou impuls al projecte del Camí de Ronda prioritzant la seva finalització  

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s'ha reunit amb el sotsdirector per a la Protecció de la Costa del Ministerio para la Transición Ecológica, amb l’objecte de tractar i donar un nou impuls a la darrera fase del projecte de construcció del Camí de Ronda, que l’anterior govern central tenia paralitzada.

Segons l’alcalde, el resultat de la reunió ha estat “molt positiu perquè se’ns trasllada la bona disposició i implicació per enllestir definitivament el projecte, amb unes previsions per part del Ministeri que són executar obra de forma immediata en dos petits trams del recorregut, i pressupostar la resta del projecte en els pressupostos generals de 2019, de forma que es podria reiniciar i acabar la totalitat del Camí de Ronda l’any que ve”.

L’alcalde es mostra molt satisfet perquè un projecte tant important des del punt de vista social, turístic, ecològic i mediambiental “ha estat considerat prioritari pel Ministeri, i es podria veure definitivament completat amb aquest nou compromís acordat amb el nou govern de l’Estat”. Recordem que  L’Ajuntament ha invertit prop de 5 milions en aquest projecte (amb adquisició de terrenys inclosos); i que el Ministerio n’ha d’invertir 4’5 més per finalitzar-lo.

Els dos trams a executar properament són el que connectarà la cala Morisca amb el Far, i el que connectarà la Punta del Cavall amb cala Crancs; que permeten la connexió continua entre el mirador del Far i la Punta del Cavall.

Un projecte de gran interès social i mediambiental

Segons alcalde, Pere Granados, el projecte del camí de Ronda i recuperació del litoral del Cap Salou “és una actuació també de preservació de tot el patrimoni natural autòcton d’aquesta zona que suposarà un innegable benefici pel manteniment d’un espai de gran interès mediambiental, però també un benefici social, ja que implementem un valor afegit basat en aquelles activitats que fomenten la salut i el gaudi del medi marí, i que complementen els nostres atractius turístics”.

Matisa que amb el “camí de ronda”, concebut com un recorregut per als vianants, “millorem també els accesos a les cales i platges que conformen el litoral del Cap Salou”. Afegia també que  “es tracta d’un projecte de ciutat de conservació d’un valuós patrimoni per a les futures generacions de Salou”.

Segons l’alcalde, “sense l’esforç d’adquirir i convertir a titularitat municipal solars i terrenys del  Cap Salou, per tirar endavant aquest projecte de recuperació mediambiental amb la finalitat de preservar, rehabilitar i protegir el nostre patrimoni natural més valuós; moltes zones verges del Cap Salou serien irrecuperables i pot ser ja desolades”.

Document Actions