Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Alcalde

Salou ja llueix la placa de l’agermanament amb el municipi de Calvià, a Mallorca

dimecres 05 setembre 2018

Aquesta tarda els alcaldes han destapat una placa commemorativa de l’acte a l’entrada del municipi

L’alcalde, Pere Granados juntament amb el seu homòleg de Calvià, Alfonso Rodríguez, han destapat aquesta tarda una placa commemorativa de l’agermanament entre els dos municipis, situada a la rotonda d’entrada al municipi, entre el Camí de Cavet i el c/ Ciutat de Reus. Si dimecres passat l’acte tenia lloc a les terres mallorquines, avui, l’acte ha culminat a Salou amb la descoberta d’aquesta placa i el posterior parlament al pati de la Torre Vella de Salou.

Precisament, al centre d’Art de la Torre Vella s’ha traslladat la delegació per a cloure l’acte simbòlic d’agermanament; el qual ha tingut lloc davant les respectives delegacions de Salou i Calvià, amb representants municipals i presidents dels clubs nàutics de Salou i Santa Ponça, entre d’altres ciutadans i entitats. Així, amb la signatura d’un document que acredita l’efemèride a mans dels dos alcaldes, Pere Granados, i Alfonso Rodríguez queda segellada aquesta aliança entre les dues ciutats. Cal recordar que els dos municipis compateixen lligams històrics, afinitats i interessos en comú, unes característiques similars i l’organització comuna d’una activitat nàutica. Granados, ha destacat en la seva intervenció que “amb aquest gest volem enfortir els vincles entre els dos municipis amb interessos i objectius comuns; així com necessitats i problemàtiques semblants, donada la nostra similar activitat turística.” “Aquest contacte fa possible una col·laboració entre instàncies municipals orientada cap a objectius i projectes de gestió, o activitats de tota mena; però això no tindria cap sentit si no s’impulsés l’apropament efectiu entre les societats de cadascun dels pobles”, ha afegit el batlle.

Per la seva part, l'alcalde de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha destacat la gran e històrica relació entre els dos municipis, i la voluntat de seguir treballant i creixent com a municipis agermanats.

Concretament tal dia com avui, el 5 de setembre de 1229 coincideix amb la sortida del Rei Jaume I cap a Mallorca. En aquest sentit, el batlle ha volgut reconèixer a les dues entitats organitzadores de la regata, la seva constància en aquesta iniciativa de caire cultural i esportiu. Recordar que des del 1987 ja es ve celebrant la Regata Rei en Jaume, coorganitzada pels clubs nàutics d’ambdues poblacions (Club Nàutic de Salou i Club Nàutic de Santa Ponça). Una regata que reviu la travessia de les naus del rei conqueridor.

L’agermanament amb el municipi de Calvià és el primer que realitza la capital de la Costa Daurada.

 

Galeria d'imatges

P1130097.JPG
P1130103.JPG
P1130106.JPG
P1130109.JPG
P1130118.JPG
P1130122.JPG
P1130124.JPG
P1130128.JPG
P1130152.JPG
P1130158.JPG
P1130161.JPG
P1130167.JPG
P1130168.JPG
P1130170.JPG

Document Actions