Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Projectes

Dofí Verd

dofí verdAquest és un projecte on volem conscienciar a nens, pares i, també, treballadors per instaurar hàbits i estratègies per treballar cap a la sostenibilitat, amb criteris de reciclatge, reutilització i reducció.

Com ens podeu ajudar des de casa?

 • Portar Berenars saludables en recipient que es pugui reaprofitar (Com un taper).
 • Evitar els embolcalls com el paper alumini i film transparent.
 • Ampolles d’aigua reutilitzable, al centre poden reomplir-la d’una Font d’osmosis.
 • Aprofitar els recursos i educar amb el reciclatge i reutilització.

Què farem al centre

 • Instaurar papereres de reciclatge, a totes les aules.
 • Instal·lació d’un hort ecològic.
 • Digitalitzar tots els processos administratius que es realitzen al SIS Salou.
 • Educar i conscienciar de la importància de reaprofitar i reciclar.
 • Sortida a la Deixalleria municipal.
 • Neteja popular de platges de Salou.
 • Xerrades familiars.
 • Tallers mensuals a cada classe amb aquest projecte, com: cuidar l’hort, manualitats, reciclatge reinventant l’objecte, jocs, etc.
 • Canvi gradual de la il·luminació del centre per reduir el consum.

Salut integral

ALIMENTACIÓ

 • DEFINICIÓ

Projecte encarat a millorar els hàbits alimentaris dels infants i joves que s’atenen en el servei del SIS, línia 2, atenció diürna. Es treballarà en dos dimensions diferents:

- Formació, sensibilització i motivació per una alimentació saludable.

- Implantació de mesures d’alimentació saludable en el dofí màgic.

OBJECTIUS

 • Generals:

- Millorar la alimentació dels usuaris del dofí a partir de la millora de la seva alimentació.

 • Específics:

- Informar els infants i joves de les necessitats orgàniques del cos i els aliments que necessitem, perquè aquestes funcions es desenvolupin correctament.

- Sensibilitzar als infants i joves de la importància de menjar equilibradament.

- Motivar perquè vulguin millorar la seva alimentació.

- Implantar mesures per tal d'ensenyar amb l’exemple.

MESURES

Es podran fer tallers de cuina sempre i quant estiguin encarats a ensenyar una recepta saludable, baixa en sucres, greixos i menjars processats.

Xarrada de dietista del cap per al grup de grans i joves.

Els berenars que donem al dofí sempre serà fruita sencera de temporada.

El berenar que portin els infants i joves mai podrà ser bolleria ni aliments processats.

Es realitzarà una activitat mensual per a cada grup, encarada a acomplir els objectius específics 1.1,1.2,1.3. Aquesta activitat haurà d’estar contemplada en la programació de cada grup.

Es realitzarà alguna sortida a l’horta, granja, etc.

 

SEXUALITAT

Projecte que té com a objectiu aglutinar totes les intervencions que es realitzen des del SIS, per informar, conscienciar i debatre temes relacionats amb la sexualitat.

Es realitzen tallers, xarrades i col·loquis, adaptats a cada grup d'edat, i amb els pares.

 

DROGUES

Projecte que busca conscienciar, informar i prevenir conductes de risc amb el consum de drogues. És adreçat, bàsicament, al grup de joves.

Es realitzen tallers, xerrades i sortides a altres recursos per treballar aquest àmbit.

Tallers familiars

Ser pares i mares, avui en dia, no és un paper fàcil, ni existeix un manual únic que serveixi per enfocar, amb èxit, la tasca educativa de les famílies. Són molts els dubtes que s'han d'afrontar, com diferents les circumstàncies que envolten cada família.

El programa Créixer en família ofereix espais de suport, virtuals i presencials, als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir, de forma positiva, en la cura, l'educació i el desenvolupament dels fills i filles, convidant-los a reflexionar i a compartir les seves experiències amb altres famílies.

Un espai o lloc de trobada quinzenal on un grup estable de pares i mares es reuneixen, periòdicament, per parlar sobre les seves experiències educatives, compartir els seus pensaments, els seus sentiments, i treballar nous punts de  reflexió per millorar la seva actitud, en la tasca educativa.

Els tallers es distribueixen en sessions d'una hora i mitja, on es parlen de conceptes com:

 • Estils educatius 
 • Comunicació positiva i empatia
 • Què importa i què és secundari
 • Xoc generacional i cultural
 • Normes i límits
 • Pantalles i organització del temps
 • Consumisme, alimentació i vida saludable
 • Reforç escolar
 • Etc.

 

tallers familiars

Reforç escolar

reforç escolarAquest projecte neix de la necessitat de reforçar l‘àmbit acadèmic dels nostres nens/es i joves.

El mètode que s’utilitza per tal donar el contingut acadèmic no és un material formal, sinó que s’utilitzen altres tipus de materials didàctics, es tracta de donar el contingut amb una experiència diferent, amb materials més manipulatius, utilitzant el joc, eines informàtiques, etc.

Estem en contacte amb els diferents centres escolars, mitjançant les diferents comissions socials que es realitzen des de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, per tal d'estar informats del rendiment de cada nen/a.

Per altre banda, es dona la possibilitat a les famílies de que, fora de l’horari estrictament de L2, es puguin quedar per realitzar deures, preparar exàmens, realitzar treballs, amb l’assessorament dels diferents professionals.

Sandplay

Teràpia de joc de sorra és una forma de teràpia no-verbal i no-racional. És una modalitat terapèutica, reconeguda tant per a nens i adults, basada en la psicologia de C. G. Jung i desenvolupada per la psicoterapeuta suïssa i professora Dora Kalff. És particularment útil per identificar i solucionar els conflictes interns, com l'ansietat i la depressió, així com per penetrar en les profunditats de la personalitat. I facilita que els assumptes més profunds de la psique puguin ser mobilitzats, reconeguts i integrats, de forma natural i segura.

Aquestes sessions de Sandplay es desenvoluparan per un educador amb formació específica en Sandplay, en l’espai del SIS, amb sessions individuals.

sandplay

Recollida de brossa a les platges

El Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) Dofí Màgic de Salou ha realitzat, aquest dilluns i ahir dimarts, una acció de recollida de brossa a les platges de Ponent i Llevant, amb tots els nens/es i joves del centre, en el marc del projecte 'Dofí verd'. Aquesta iniciativa es duu a terme en col·laboració amb Good Karma Projects.

 

Document Actions