Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Biblioteca

La Festa d'Aniversari de la Biblioteca

Rodari

Aquest 2020, la Biblioteca Pública Municipal de Salou va celebrar el seu 28è aniversari, que coincideix amb el centenari del naixement de Gianni Rodari, autor dels contes més estrafolaris, divertits i enginyosos que mai s'han escrit. La Biblioteca va preparar un conjunt d’activitats virtuals a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, del 23 al 30 d'octubre, a partir de les 11 h, per gaudir en família i recordar una de les figures més rellevants de la literatura infantil.

El dia 23 d’octubre, dia del naixement de Rodari, es va fer l’activitat “Qui és Gianni Rodari?” (fes  clic aquí), on es va explicar la seva vida i obra, i s'hi va poder accedir a diversos recursos online, així com el quiz "Ets un expert en Rodari?" (fes clic aquí) per posar a prova el que sabem de l'escriptor.

Al dia següent, dissabte, dia 24, es va celebrar el Dia Internacional de les Biblioteques, amb “Lectura que cura amb el Sr. Bianchi”, contes a cau d’orella per als usuaris de la Biblioteca de més edat que celebren l'aniversari a l'octubre. Els contes són els següents:

Del 26 al 29 d’octubre, es va dur a terme la gimcana virtual “Contes per jugar amb una paraula per inventar”, amb reptes i jocs a partir de les portades de Rodari. 

Amb la proposta Rodari per un "pod", adreçat als membres dels clubs de lectura de la Biblioteca, es va poder escoltar i opinar a través de Podcast amb la BiblioSalouRàdio.

Finalment, el divendres, 30 d’octubre, es va poder gaudir de l’activitat “Molts (més) contes per jugar: tu acabes el conte”, que va permetre fer volar la imaginació i triar o crear el desenllaç de les històries contades.

Totes les activitats organitzades al voltant d'aquest doble aniversari pretenen buscar la complicitat i la resposta dels lectors i seguidors de la Biblioteca a través de les pròpies xarxes socials, i donar a conèixer la divertida i singular obra, per a grans i petits, de Gianni Rodari, els llibres del qual es poden consultar a la Biblioteca i  es podran prendre en préstec.

Document Actions