Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

Activitats Escolars

Natació a les Escoles

natacio escoles 2.jpg

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Salou té un conveni amb les escoles Santa Maria del Mar, Europa, Salou, Vora Mar i Elisabeth  per a desenvolupar un programa de natació escolar als alumnes de 2n. primària dels diferents centres.  Amb aquest conveni es vol donar la possibilitat de gaudir d’un esport com és la natació.

Les classes s’ofereixen a la Piscina Municipal de Salou i la durada coincidirà  amb la del curs escolar. Els alumnes comptaran amb monitors de natació degudament acreditats i titulats.

Expressió Oral i Corporal

 

Expressio Oral

Treballar l'expressió oral i corporal a l'escola és un projecte educatiu municipal adreçat als centres escolars del municipi i té com a objectiu desenvolupar les capacitats expressives dels alumnes, tant pel que representa el saber llegir bé un text en veu alta, com al saber parlar bé en públic.

El desenvolupament del seu potencial comunicatiu, el reflexionar i donar pas a les emocions, augmentar el nivell de comprensió i potenciar la concentració, la desinhibició, la sensibilitat i la seguretat en si mateixos.

Dibuixem amb els cossos i pintem amb les paraules per exposar clarament qualsevol tema.

Arts Plàstiques

Arts PlastiquesLes arts plàstiques posen de relleu la diversitat de propostes plàstiques dels alumnes de les escoles de Primària del nostre municipi a través de la figura d'un assessor que l'Ajuntament de Salou posa a disposició dels mestres de les escoles, amb el qual desenvolupen les activitats, la metodologia i els recursos de les propostes per a crear un marc d'expressivitat imaginativa que els defineixi com uns autèntics teixidors d'imatges emotives.

Educació Mediambiental

PROGRAMA MEDIAMBIENTALeducacio medioambiental.jpg

Cada any es du a terme en els centres escolars el projecte de sensibilització sobre educació ambiental, relacionat amb el cicle de l’aigua dins el sistema urbà i el seu ús.

Aquest programa, “A raig d’aixeta”, consta de dues parts: guia didàctica per al professor i quadern de treball i sortida per veure tot el procés de reciclatge de l’aigua, visita del clavegueram urbà i visita dels dipòsits de captació.

Va adreçat als alumnes de 6è de primària de tots els centres escolars del municipi,  amb set grups d’alumnes.

Acosta't al Mar

Acosta't al mar

acostat al mar.JPG

Aquest projecte educatiu és una activitat que l'Ajuntament de Salou ofereix als alumnes del Cicle Superior de Primària i Secundària amb col·laboració del Club Nàutic amb l'objectiu de promoure una experiència immillorable per a la pràctica dels esports nàutics.

El programa pretén desenvolupar activitats com són els tallers nàutics i mediambientals: la vela lleugera i el kayak, amb l'objectiu de participar en una vivència de navegació i de coneixement del seu entorn més proper relacionat amb el mar.

Educació Viària

educacio viària.jpg

L’educació viària es una de les accions més importants en matèria de prevenció que la Policia Local de Salou porta a les escoles del municipi.

El programa s’adreça a les diferents etapes educatives des d’Educació Primària (a partir de 8 anys), Batxillerat, cicles formatius, educació especial i la Unitat d’Escolarització Compartida (fins als 18 anys), on es marquen objectius específics sobre els valors del respecte, la tolerància, l'autoprotecció i el civisme que responen a una sensibilització de les necessitats a cadascun dels cicles i a l’anàlisi de la realitat que viu l’alumnat.

La seva acció preventiva està orientada a que els alumnes coneguin els factors personals de risc i les seves conseqüències, percebin el perill que comporta i vulguin arribar a evitar-ho. Es conjuguen, el conèixer, el reconèixer i la intencionalitat de canvi de conducta.

Es pretén per tant que l’alumnat:

L’objectiu general és incrementar la pròpia seguretat i aconseguir una ciutadania, sobre tot la més jove, cada cop més conscienciada, més informada, més reflexiva, més dialogant i més responsable i, per tot això, més segura. En definitiva es transmet a l’alumnat la importància de valorar, tant per a ells com per als altres, els comportaments responsables, la convivència, la solidaritat, el respecte i el civisme.

  • Reflexioni sobre l’ús que fa de l’espai públic i sobre les pròpies conductes segures i de risc.
  • Analitzi la pròpia percepció del risc i l’adaptació a la realitat que l’envolta.
  • Reconegui canvis en la percepció del risc per evolucionar vers una mobilitat segura.
  • Valori la prevenció com una eina que permet l’increment de la seva pròpia seguretat.

 

Sardanes a les Escoles

El projecte Sardanes a les escoles es tracta d'un programa pedagògic20170202_153746_1486046317898_resized.jpg i divulgatiu de l'Ajuntament de Salou que porta a terme el Departament d'Ensenyament, per fomentar el coneixement de la sardana entre els alumnes de les escoles de Salou durant l'horari lectiu de les escoles.

La Sardana a l'Escola promociona la dansa tradicional de Catalunya i ensenya a ballar-la d'una manera amena i divertida, amb materials propis adaptats a qualsevol nivell escolar.

Document Actions