Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

Educació Viària

educacio viària.jpg

L’educació viària es una de les accions més importants en matèria de prevenció que la Policia Local de Salou porta a les escoles del municipi.

El programa s’adreça a les diferents etapes educatives des d’Educació Primària (a partir de 8 anys), Batxillerat, cicles formatius, educació especial i la Unitat d’Escolarització Compartida (fins als 18 anys), on es marquen objectius específics sobre els valors del respecte, la tolerància, l'autoprotecció i el civisme que responen a una sensibilització de les necessitats a cadascun dels cicles i a l’anàlisi de la realitat que viu l’alumnat.

La seva acció preventiva està orientada a que els alumnes coneguin els factors personals de risc i les seves conseqüències, percebin el perill que comporta i vulguin arribar a evitar-ho. Es conjuguen, el conèixer, el reconèixer i la intencionalitat de canvi de conducta.

Es pretén per tant que l’alumnat:

L’objectiu general és incrementar la pròpia seguretat i aconseguir una ciutadania, sobre tot la més jove, cada cop més conscienciada, més informada, més reflexiva, més dialogant i més responsable i, per tot això, més segura. En definitiva es transmet a l’alumnat la importància de valorar, tant per a ells com per als altres, els comportaments responsables, la convivència, la solidaritat, el respecte i el civisme.

  • Reflexioni sobre l’ús que fa de l’espai públic i sobre les pròpies conductes segures i de risc.
  • Analitzi la pròpia percepció del risc i l’adaptació a la realitat que l’envolta.
  • Reconegui canvis en la percepció del risc per evolucionar vers una mobilitat segura.
  • Valori la prevenció com una eina que permet l’increment de la seva pròpia seguretat.

 

Document Actions