Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Campanyes

campanyes

La Policia Local de Salou realitza constantment campanyes de sensibilització a la ciutadania sobre els diferents problemes que poden afectar a la convivència i per millorar la seguretat i el civisme. Entre elles n'hi ha de:

  • Seguretat en la circulació: a Policia local implementa una vegada al mes, campanyes de conscienciació i de millora de la seguretat, entre les quals trobem campanyes d'alcoholèmia, d'informació sobre els sistemes de retenció infantil, d'inspecció als autobusos, de controls de velocitat en zones escolars i residencials... Aquestes campanyes s'emmarquen en el conveni de col·laboració signat per l'Ajuntament de Salou amb el Servei Català de Trànsit pel qual s'aprova que el municipi tingui competències en matèria de regulació, ordenació, gestió, vigilància i disciplina del trànsit en les vies urbanes de la seva titularitat, tasques que es duran a terme pels agents de la Policia Local del municipi.

 

  • De seguretat ciutadana: La Policia Local reforça la vigilància a les zones comercials i turístiques aprofitant l'inici de les campanyes comercials i la temporada de major afluència de visitants. Així, d'una banda, amb l’ànim d’assessorar, informar i estar al costat dels comerciants des de l’àrea de Seguretat Ciutadana, i per tal de garantir el plus de seguretat necessari  la Policia incrementa la vigilància. Aquesta iniciativa parteix d’un sistema bàsic de proximitat on l’atenció directa i continuada, per part dels agents, afavoreix un marc adequat per l’exercici comercial amb totes les garanties de seguretat, complementat a més amb l’habitual campanya de presència en els horaris de tancament comercial. A més, els agents al llarg dels dispositius donen un recull de consells senzills i pràctics per evitar robatoris i furts, i explicant detalladament les mesures de prevenció de delictes que poden patir relacionats amb targetes de crèdit o bitllets falsos. Però també té establertes rutes per les zones rurals, les urbanitzacions així com a tot el terme municipal. També hi ha destinada una unitat específica de patrullatge per les platges del municipi durant l'època de major afluència.
      

 

  • De sensibilització: a les escoles els agents de Policia col·laboren en els cursos d'educació viària des de fa més de 15 anys. També han engegat una campanya dirigida als nens 'Un esglai, un somriure ...'  per minimitzar l'impacte emocional que sofreixen els nens que, per una o una altra raó, es veuen involucrats en un accident de trànsit o alguna circumstància adversa que els hagi afectat directament (violència domèstica, alteració de l'ordre per part d'un dels seus tutors, baralla ...). El cos d'agents porta uns "ossets de peluix" que es lliuraran als nens que es vegin immersos en una situació que para ells, pugui ser traumàtica. Però també col·laboren als instituts en la formació per tal de pervenir el bullying entre els alumnes...

 

  • També compta amb un cos de voluntariat, la Patrulla Jove, un grup que du a terme un conjunt de tasques bàsicament de caràcter informatiu, assistencial o cívic i sempre supervisades per algun policia, que els dóna suport en tot moment. Les funcions principals són les d’informar al ciutadà, tasques de vigilància en prevenció, col·laboració en actes que es realitzin al municipi o informar sobre actes incívics que visualitzin.

                         

Document Actions