Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou organitza el primer Concurs de Pintura Mural 2023, per promocionar l’art urbà contemporani al municipi

divendres 31 març 2023

Els artistes guanyadors pintaran tres parets del municipi. Hi haurà tres premis de 1.220 euros, un per paret

 

L’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Joventut i l’àrea de Serveis Culturals, organitza el primer Concurs de Pintura Mural a Salou 2023, que té com a objectiu promocionar l’art contemporani i urbà al municipi i fomentar la participació de creadors de pintura mural, grafiti i art urbà, entre d’altres.

Els artistes guanyadors pintaran tres parets del municipi. Hi haurà tres premis de 1.220 euros, un per paret.

Cal destacar que l’art urbà és un dels elements artístics més reivindicatius de la nostra societat, utilitzant l’art, la creativitat i el pensament, com a eixos fonamentals. La pintura mural és una disciplina artística molt extensa en altres països europeus i, cada cop més, és més present a moltes regions del nostre país i al voltant del nostre territori. Referents artístics, com Bansky (Bristol), suposen un abans i un després en aquesta disciplina artística que, cada cop, omple més ciutats arreu del món.

Segons ha assenyalat l’alcalde Pere Granados, “des de l’Ajuntament de Salou volem potenciar l’art i la cultura, en tots els seus vessants, al nostre municipi, com a element d’interacció de la ciutadania, fomentant valors com la convivència, la cooperació, el respecte, la igualtat i la llibertat”.  

Per la seva banda, la regidora de Joventut, Julia Gómez, ha explicat que “aquest concurs s’adreça als joves artistes del territori, per tal de fer-los partícips de les nostres iniciatives”.

Així mateix, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha anunciat que “la realització de les pintures murals guanyadores es farà durant la Festa Major del 30 d’Octubre 2023, per seguir dotant el municipi d’identitat pròpia”.

 

Inscripcions

La convocatòria és oberta a totes les persones d’entre 18 i 35 anys interessades a participar de manera individual o per grups (crews o associacions d’artistes).

Les obres presentades seran de temàtica lliure. Es valorarà positivament que fomentin valors de convivència i ciutadania com respecte, igualtat, lluita per les llibertats, cooperació, sostenibilitat; i que evoquin al municipi de Salou, la cultura, la joventut, l’art i la creativitat. Cal dir que es rebutjaran totes aquelles obres ofensives, que vagin contra la igualtat o que enalteixin l’odi, la intolerància i la violència.

Per poder inscriure’s al concurs, caldrà emplenar la sol·licitud adjunta i enviar-la, de forma online, mitjançant instància genèrica, a través de la Seu Electrònica (FES CLIC AQUÍ). També es podrà presentar, presencialment, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de Salou, preferentment, amb cita prèvia (FES CLIC AQUÍ), en horari de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 h.

Cada participant també haurà de presentar-se amb dos únics i inèdits esbossos, els quals hauran de realitzar-se a escala, en grandària/format 50x70cm, amb el projecte que es pretén realitzar i que s’ajusti a la forma proposada en la façana. A més, caldrà incloure un dossier gràfic amb els treballs realitzats recentment; una petita biografia de l’artista; i una fotocòpia del DNI a dues cares del participant (en vigor), i, en el seu cas, de cadascun dels components del grup.

Els esbossos també caldrà presentar-los en suport paper, cartolina, en la mida idònia per a la seva correcta interpretació i estudi, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de Salou.

El termini per presentar els projectes finalitzarà el 30 de juny de 2023. Les obres guanyadores es comunicaran el 30 de juliol de 2023.

Per a més informació, es pot enviar un correu electrònic a joventut@salou.cat

Fitxers adjunts

Document Actions