Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Alcalde

Concentració massiva a les portes de l’Ajuntament de Salou per condemnar els atemptats de Barcelona i Cambrils

divendres 18 agost 2017

L’alcalde ha llegit un manifest de rebuig a la violència i una crida per tornar a la normalitat, assegurant que el municipi ja comptava amb un reforç policial important que s'ha vist incrementat 

Els actes lúdics previstos per avui, l’espectacle de les fonts cibernètiques, el cinema a la fresca i la dansa amb Mónica Novillo, han quedat suspesos. La fira fora stocks també ha quedat ajornada pel proper cap de setmana.

A les 12 del migdia polítics i personal municipal, ciutadans s’han reunit en senyal de dol a les portes de la casa de la Vila

Aquest migdia s’ha dut a terme a les portes de l’Ajuntament de Salou cinc minuts de silenci per mostrar la repulsa contra els atemptats que han succeït a Barcelona i Cambrils. La capital de la Costa Daurada, d’aquesta manera ha volgut condemnar l’atemptat amb el resultat de 14 víctimes, 5 terroristes abatuts, i un balanç de centenars de ferits.

L’acte simbòlic ha aplegat membres dels diferents partits polítics amb representació municipal   encapçalats per l’Alcalde, Pere Granados, a més de funcionaris que han fet un gest de suport també als familiars de les víctimes. A la concentració també ha assistit l’alcalde de Vitòria, Gorka Urtaran, de vacances al municipi així com d’altres autoritats i molts ciutadans que s’han volgut sumar a la concentració silenciosa de repulsa pels dos actes terroristes.

L’alcalde de Salou ha llegit un manifest en el que destaca com “davant l’horror i la tragèdia que ha viscut la ciutat de Barcelona (els barcelonins i les barcelonines), a causa del cruel i salvatge atac terrorista perpetrat per un grup d’Estat Islàmic, que s’ha cobrat moltes víctimes innocents, vull expressar, en nom de la ciutat de Salou i de la Corporació que presideixo, el meu ferm suport i mostres de solidaritat a la ciutat de Barcelona, a la seva alcaldessa i autoritats municipals; així com el més sentit condol als familiars de les víctimes  mortes”. Granados, també ha tingut unes paraules de “suport i solidaritat a la ciutat de Cambrils, a l’alcaldessa i les autoritats cambrilenques, perquè aquesta localitat ha estat objectiu d’un altra atac terrorista aquesta nit”. 

 

Granados ha expressat com “davant d’aquests actes criminals de violència generats pel fanatisme, l’odi i la intransigència, vull expressar el rebuig i la condemna més enèrgica, perquè atempten contra la llibertat, la convivència pacífica, la democràcia i el dret a la vida de les persones; valors sempre defensats exemplarment pels cossos i forces de seguretat, als quals agraeixo la seva intervenció en aquest fets ocorreguts”. I ha conclòs dient que “la barbàrie i la irracionalitat del terrorisme gihadista només busca infondre el terror, la por i el desànim a la nostra societat en pro del seu fanatisme; i per això crec que hem de tenir més que mai fortalesa moral i confiança en nosaltres mateixos per armar-nos de valor en la lluita per la raó i la pau, així com en la defensa del nostre sistema basat en el respecte a la pluralitat i la tolerància, els drets fonamentals i els principis democràtics, que són els que ens garanteixen la llibertat, la justícia i el progrés de tots”. El batlle també ha assenyalat com el municipi ja comptava amb un reforç policial important que s'ha vist incrementat amb els fets i demana tornar a la normalitat.

 

La concentració ha finalitzat amb un sonor aplaudiment i emoció continguda.

 

Actes suspesos i actes amb minut de silenci

Pel que fa als actes del cap de setmana previstos avui ha quedat suspesa l’actuació de dansa de la companyia Mónica Novillo. Una altra de les mesures que es durà a terme avui en senyal de dol afecta a les llums de color que llueixen als espectacles de les fonts del passeig Jaume I; tant a les cibernètiques com la font lluminosa i la resta de sortidors que avui no funcionaran amb normalitat. També se suspèn la projecció d’aquesta nit  de la sessió de cinema a la fresca. Pel que fa a la fira Fora Stocks que s’organitzava al passeig dissabte i diumenge per part dels comerciants també ha quedat posposada per a la propera setmana. Així mateix, la ballada de sardanes, i la Festa del Mirador de Salou que s'havien de celebrar demà, totes dues entitats han decidit que també se suspenen.

 

La resta d’actes convocats pel cap de setmana, com el concert de Vanesa Martín dins de les Nits Daurades; el  XXXXI Torneig Trofeu Salou Platja d’Europa; la calada de les malles de Sant Pere i el torneig d’escacs es mantindran però amb un minut de silenci previ a cada un d’ells perquè “Salou busca mantenir la normalitat”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

atemptat.jpg
P1330329.JPG
P1050405.JPG
P1050410.JPG

Document Actions