Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Alcalde

El poble de Salou se suma a la condemna dels atemptats terroristes de Cambrils i Barcelona quan se celebra el primer aniversari

divendres 17 agost 2018

A més dels 5 minuts de silenci a les portes de l’Ajuntament, també s’han baixat les banderes a mig pal

 

Salou s’ha sumat aquest migdia al record per les víctimes dels atemptats d’ara fa un any a Barcelona i Cambrils i ho ha fet amb la lectura d’un manifest, amb cincs minuts de silenci a les portes de la casa de la vila i baixant les banderes a mig pal. Tant polítics com treballadors de la casa i altres ciutadans s’han volgut sumar a l’emotiu record del que va passar el 17 i 18 d’agost de 2017. L’alcalde Pere Granados ha estat l’encarregat de llegir el manifest en el que es parla de que “ els ciutadans de Catalunya, d’Espanya i Europa van ser testimonis dels cruents atemptats perpetrats per Estat Islàmic a la Rambla de Barcelona i al Passeig Marítim de Cambrils, que van provocar 16 víctimes mortals i més d’un centenar de ferits. La resposta cívica, ferma i pacífica de la ciutadania van ser el millor baluard de defensa de la nostra convivència democràtica i la millor manifestació de la nostra ferma condemna de l’atemptat. Quan es compleix un any d’aquest execrable acte terrorista volem recordar i homenatjar a les víctimes i reiterar el suport a tots els familiars i amics i compartir amb ells un compromís indestructible de defensa dels valors democràtics que guien la societat catalana”. El batlle, ha continuat la seva lectura tot recordant que “un dels pilars fonamentals de les societats democràtiques i civilitzades és que sota cap concepte es pot atemptar contra la vida humana, en nom de res i de ningú”.

 

Aquest manifest, consensuat amb la Federació de Municipis de Catalunya també fa un explícit reconeixement a les persones que van estar al capdavant ajudant en tot moment a restablir l’ordre i a ajudar a les persones: “reivindiquem l’excel·lent tasca desenvolupada pels cossos d’emergències, cossos de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions, organitzacions; molt especialment, les institucions d’autogovern del nostre país, i al front d’elles els màxims responsables dels cossos de seguretat i mossos que van fer front a les conseqüències dels atemptats responent amb una gran professionalitat davant la gran adversitat i dificultat del moment. Una tasca que no és concebible sense els ciutadans i ciutadanes de Catalunya que, una vegada més, van expressar amb la seva col·laboració i ajut l’esperit solidari, obert i col·laboratiu de la nostra societat”.

 

A més, també ha convidat tothom a no tenir por i a seguir endavant amb fermesa: “aquest esperit és el que hem de reivindicar, convertint de nou, com hem fet, la Rambla de Barcelona i el Passeig Marítim de Cambrils en artèries de vida. Un lloc de trobada, de multiculturalisme, de respecte i de civisme, una mostra del que són els nostres pobles i ciutats: punts de trobada i convivència per a tothom, un espai de no discriminació i garant de l’exercici de la llibertat. I avui ens tornem a reafirmar en la voluntat de seguir construint municipis on imperi el respecte, la llibertat i la pau. Un país que s’alça dient que no té por. Que no tenim por al terrorisme”.

 

El manifest tanca la reflexió amb veu alta parlant de les armes: “cal que els països que es pretenen a si mateixos com a democràtics, civilitzats i moderns no contribueixin de cap manera en la venda d’armes i material bèl·lic als intolerants, de manera directa o indirecta. el compromís amb la pau és i ha de ser una prioritat per tots nosaltres i, per tant, com a societat no podem tolerar en cap cas que el negoci armamentístic sigui aliè a la realitat creixent del terrorisme internacional. Tots hem de predicar amb l’exemple” i finalment, afirma que “ avui, milers de persones ens trobem davant dels nostres ajuntaments, a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, perquè junts som més forts, perquè som un sol poble davant el terror. I el millor homenatge que podem fer a les víctimes, als familiars i als amics és refermar el nostre compromís granític amb la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau. A totes les víctimes, ferits, familiars i amics: sempre sereu presents en la nostra memòria i en la d’aquest país. No tenim por, som gent de pau”.

 

Galeria d'imatges

20180817_120224.jpg
20180817_120147.jpg
20180817_120207.jpg

Document Actions