Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Alcalde

Front comú dels alcaldes del sud de la Costa Daurada per demanar el desmantellament immediat de la via del tren

dijous 01 febrer 2018

Mont-roig del Camp, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Salou i Cambrils acorden unir esforços per reclamar a Foment l’eliminació definitiva de la línia ferroviària de la costa

Els alcaldes de Mont-roig del Camp, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Salou i Cambrils han acordat treballar conjuntament per demanar al Ministeri de Foment el desmantellament urgent de la via del tren que passa pel litoral, un cop entri en funcionament el Corredor del Mediterrani, que actualment està en període de proves.

Els representants dels 4 municipis més importants del sud de la Costa Daurada han mantingut aquest migdia, a les oficines municipals de Miami Platja, una primera reunió de treball on han decidit fer front comú davant d’una problemàtica que afecta als 4 municipis. De fet, tal com han explicat, ja han demanat una reunió al ministre de Foment per exigir una resposta a les seves necessitats i reivindicacions.

Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp. ha dit: “No volem que continuïn passant trens pel traçat de la costa. Volem una resposta del Ministeri per saber quan començarà exactament el desmantellament”.

En el mateix sentit, Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, ha afegit: “Els quatre municipis defensem el mateix posicionament quant al desmantellament, per això hem començat a treballar plegats”.

Per la seva banda, Alfons Garcia, alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ha destacat també la necessitat de “fer esforços conjunts per evitar el risc que les vies es quedin tal com estan i aquest problema s’eternitzi”.

En aquest sentit, Pere Granados, alcalde de Salou ha reiterat la preocupació per l’entrada en funcionament de forma immediata del Corredor del Mediterrani sense tenir concreció ni projecte de desmantellament per part del Ministeri de Foment.

D’altra banda, tot i que cada municipi té el seu projecte per desenvolupar, un cop les vies estiguin desmantellades, comparteixen la necessitat de comptar amb un tramvia o transport similar que uneixi la línia de la costa. Insisteixen, però, que no volen vies ni catenàries a dins dels municipis sinó un mitjà de transport integrat als nuclis urbans que aporti qualitat als 4 municipis i no esdevingui una barrera física.

L’alcalde Granados, també recordava que un cop entri en servei el Corredor Mediterrani (previst per enguany), i el tram urbà de Salou quedi alliberat de les vies amb el seu desmantellament, “l’Ajuntament ja te previst ordenar i urbanitzar el traçat amb el projecte d’Eix Cívic, incloent una traça on implantar un mitjà de transport lleuger de mobilitat sostenible, tipus TrenTram, que permetrà connectar Salou amb els pobles i ciutats del territori i la futura estació central de l’aeroport”.

En aquest sentit ha volgut deixar clar que el desmantellament de les vies “és una previsió que contempla el projecte del Corredor mitjançant informe d’impacte ambiental que el govern central qualifica d’obligat compliment”.

Galeria d'imatges

Diseo_sin_ttulo.jpg
IMG-20180201-WA0001.jpg
IMG-20180201-WA0002.jpg

Document Actions