Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

Com cal tramitar la preinscripció del curs?

preinscripció

Des de P3 i fins a 4art d'ESO

En primer lloc s'ha d'escollir el centre educatiu on es vol estudiar. Abans del període de preinscripcions, els centres organitzen trobades, visites i jornades de portes obertes perquè pugueu conèixer el seu funcionament, els serveis i el projecte de centre o caràcter propi de cadascun. Un cop s'han triat els centres, s'ha de fer la preinscripció. S'ha d'emplenar l'imprès de sol·licitud de preinscripció que trobareu als centres, a les oficines municipals d'escolarització, al vostre Ajuntament, als serveis territorials del Departament d'Ensenyament i al web del Departament, a l'adreça http://www.gencat.cat/preinscripcio.

Només es pot presentar una sol•licitud de preinscripció per alumne/a.

Si es presenten més d'una, els vostres drets de prioritat quedarien invalidats. Evidentment, això no és un problema per demanar més d'un centre: a l'imprès de sol·licitud de preinscripció es pot indicar, per ordre de preferència, tots els centres on us interessa una plaça. Per confirmar que realment es vol la plaça assignada cal formalitzar la matrícula en el centre on heu obtingut la plaça.

El centre us informarà de la documentació que heu de portar. És molt important que us matriculeu dins del període que estableix el calendari oficial. Si us preocupa que el procés de preinscripció i matriculació sigui correcte, sapigueu que en cada àrea escolar hi ha una comissió d'escolarització presidida per la Inspecció d'Educació. En aquesta comissió participen representants dels ajuntaments, dels centres educatius, dels professors i mestres i de les associacions de mares i pares d'alumnes i té, entre d'altres, la funció de vetllar per la transparència del procés.

Document Actions