Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Medicaments

medicaments

ELS MEDICAMENTS COM A RESIDUS

Quan parlem de recollida de medicaments hem de tenir present que dins el mateix sistema de recollida s'inclouen tant els medicaments com als envasos que els contenen. Aquests residus requereixen una recollida selectiva específica, per tant no s'han de llençar mai al cubell de les escombraries ni barrejar amb altres envasos ni deixalles.

Per tal de garantir la seva recollida i apropar-la al ciutadà, existeixen uns contenidors específics per a la recollida de medicaments que es troben a les farmàcies i centres de salut amb el distintiu SIGRE.

SIGRE, Sistema Integral de Gestió i Recollida d'Envasos, és una societat sense ànim de lucre constituïda pels laboratoris farmacèutics (farmaindústria), els distribuïdors (FEDIFAR) i el Consell General de Col•legis Oficials de Farmacèutics.

SIGRE és l'encarregada de la implantació i desenvolupament de la recollida selectiva de medicaments i envasos a les farmàcies i als CAP-ABS i d'assumir tots els costos derivats del seu funcionament i la seva gestió.


QUÈ ES POT DIPOSITAR ALS CONTENIDORS PER MEDICAMENTS 

Que es pot dipositar:

     - Els envasos de medicaments buits

     - Els envasos amb restes de medicaments

     - Els medicaments caducats amb els seus envasos

No s'han de dipositar:

     - Radiografies

     - Termòmetres

     - Pròtesis

     - Agulles i objectes tallants

     - Reactius de laboratori

 

Document Actions