Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

L’alcalde de Salou insta tots els grups municipals a sumar-se a una moció institucional per demanar un transport públic ecològic sostenible

dimecres 04 setembre 2019

Pere Granados ha dit avui al ple que ‘volem ser un municipi pioner en temes ecològics i amb una alta qualitat de vida per a residents i visitants’
 
Durant la segona quinzena de setembre es limitarà la velocitat pels vehicles al Passeig de Jaume I a 30 km/h, segons ha anunciat la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Julia Gómez
 
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha instat aquest migdia els grups municipals en el decurs de la sessió plenària realitzada a l’Ajuntament de Salou, que “demanin tenir un municipi sostenible, ecològic i que ofereixi una alta qualitat de vida”. El batlle ha dit que “hem de sol·licitar que els vehicles de transport públic que entrin a la ciutat ho facin sense soroll, ni contaminació”. Segons ell, “hem de demanar a aquells que tenen la facultat de concedir el transport públic que exigeixin que els autobusos siguin, com a mínim, híbrids, perquè quan entrin a la ciutat tinguin un comportament elèctric i deixin de contaminar, tant acústicament com mediambiental”. 
Pere Granados ha ofert als portaveus polítics (del PSC, C’s, ERC i PP) que duguin a terme una reflexió per tal de presentar una “moció institucional relativa a aquesta qüestió, atès que volem ser un municipi de qualitat, pioner en temes ecològics, i amb qualitat de vida per a residents i visitants”. 
Així mateix, Granados s’ha referit al pla estratègic de convertir Salou en una Destinació Turística Intel·ligent (DTI), és a dir, “un municipi amb una gestió molt eficaç, amb consciència ecològica i amb voluntat de no contaminació”.
L’alcalde ha esmentat el Pla de Mobilitat de Salou i ha destacat la prioritat de “guanyar espai a les rodes a favor de les persones, incrementant els espais pels vianants i reduint la velocitat”. Es tracta d’assolir una ciutat més descongestionada, que donaria com a resultat menys emissions de CO2, és a dir, menys contaminada. 
Una moció presentada pel Grup Municipal de Ciutadans (C’s), que no ha estat aprovada "per manca de dades objectives", entre altres criteris, sobre diferents problemes relatius a la circulació d’autobusos en les zones urbanes del municipi ha estat el detonant principal del debat sobre el transport públic i la circulació viària a Salou.
Per la seva part, la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Julia Gómez, en representació de Sumem per Salou, ha anunciat que “en les properes setmanes, durant la segona quinzena de setembre, es limitarà la velocitat a 30 Km/h  al Passeig Jaume I”. Segons ha dit, aquesta mesura no s’ha pogut implementar abans perquè “els senyals de trànsit no arribaven fins aquest mateix mes”.
Gómez ha defensat les principals accions que duu a terme la Policia Local per tal de controlar el trànsit al municipi i ha explicat que, “des de l’any 2010, la Guàrdia Urbana disposa d’un cinemòmetre cedit pel Servei Català que s’utilitza quan hi ha algun punt de la ciutat on la velocitat pot ser excessiva, per evitar possibles accidents de circulació”. 
Així mateix, la regidora ha esmentat “l’existència de dos radars informatius que es van col·locant en diferents carrers de Salou, allà on hi ha més queixes veïnals o sota criteri policial”. Actualment, aquests estan ubicats al Passeig Miramar i al carrer Pau Casals i emeten tota la informació necessària a través d’un informe que recull totes les dades importants i objectives, des del número de vehicles que circulen, velocitat mitjana, velocitat màxima i hores de màxima circulació per saber si s’ha d’adoptar alguna mesura complementària com instal·lar passos elevats. 
Gómez ha indicat que els propis autobusos disposen de tacògrafs que serveixen per mesurar la velocitat real en tot moment. Quant a emissió de fums, aquests vehicles passen unes inspeccions tècniques molt estrictes amb una periodicitat anual, i, si sobrepassen els 5 anys, cada 6 mesos. Estan sotmesos a controls mediambientals tenint en compte la normativa, tant estatal com europea. 
El ple municipal d’avui ha comptat, també, entre altres, amb l’aprovació de punts com les tarifes i el calendari de funcionament del servei públic d’aparcament de vehicles d’automòbils en el pàrquing soterrat de la Plaça Corona d’Aragó per a l’any 2019 (17 vots a favor i 4 abstencions –ERC-).
També s’ha aprovat, per unanimitat, la rectificació de l’inventari general de l’Ajuntament per anotar-hi l’adquisició de la finca situada al c. Ponent n. 13 de Salou, Hostal Bona Estada.
L’aprovació definitiva del compte general de l’exercici 2018 de l’Ajuntament de Salou, Patronat Municipal de Turisme i Consorci Centre Recreatiu i Turístic ha estat un punt que ha obtingut 12 vots a favor (Sumem per Salou i PSC) , 5 vots en contra (ERC i PP) i 4 abstencions (C’s).

Document Actions