Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Dia Internacional de les Famílies

Dia Internacional de les Famílies

La comunitat internacional va començar a subratllar la situació de les persones d'edat en el Pla d'Acció Internacional de Viena sobre l'Envelliment, aprovat en l'Assemblea Mundial sobre l'Envelliment, celebrada en 1982. Els Principis de les Nacions Unides en favor de les Persones d'Edat, aprovats en 1991, els Objectius mundials sobre l'envelliment per a l'any 2001, fixats en 1992, i la proclamació sobre l'Envelliment, d'aquest mateix any, van seguir fomentant la conscienciació internacional sobre les necessitats essencials per al benestar de les persones d'edat.

La Declaració Política i el Pla d'Acció Internacional de Madrid sobre l'Envelliment (2002) aprovats al Dia Internacional de les Famílies s'observa cada any el dia 15 de maig des de 1994. Aquesta data va ser proclamada en 1993 per l'Assemblea General de les Nacions Unides fent ressò de la importància que la comunitat internacional li atorga a la família. El Dia Internacional de les Famílies és l'ocasió propícia per promoure la conscienciació i un millor coneixement dels processos socials, econòmics i demogràfics que afecten a aquest important nucli de la societat.

El Dia Internacional de les Famílies de les Nacions Unides ha inspirat una sèrie d'actes de sensibilització, entre els quals destaca la celebració d'aquests dies en el plànol nacional. En nombrosos països, aquest dia ofereix una oportunitat per posar en relleu els diferents àmbits d'interès per a les famílies. Entre les activitats s'inclouen cursos pràctics i conferències, programes de radi i televisió, articles periodístics i programes culturals que posen l'accent en els temes pertinents.

L’Ajuntament de Salou mitjançant  la Regidoria de Benestar i Serveis Socials des del passat 15 de maig de 2016 organitza una festa amb les famílies participants de les activitats regulars del Centre Obert d'infància DOFÍ MÀGIC.

Document Actions