Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Dia Internacional de les persones d'edat

Dia Internacional de les persones d'edat

Cada any l’Ajuntament de Salou commemora aquest dia conjuntament amb les associacions de gent gran del municipi: Esplai de Jubilats de Salou i Associació de jubilats Parc de Salou. Habitualment es fa un dinar destinat a totes les persones més grans de 65 anys de Salou , així com la celebració d’altres actes i activitats adreçades a aquest col·lectiu local.

El Dia Internacional de les Persones d'Edat de 2016 es va dedicar a conscienciar contra la discriminació de les persones grans, cridant l'atenció sobre els estereotips negatius i les idees falses sobre l'envelliment i desafiant aquests estereotips i idees.

La comunitat internacional va començar a subratllar la situació de les persones d'edat en el Pla d'Acció Internacional de Viena sobre l'Envelliment, aprovat en l'Assemblea Mundial sobre l'Envelliment, celebrada en 1982. Els Principis de les Nacions Unides en favor de les Persones d'Edat, aprovats en 1991, els Objectius mundials sobre l'envelliment per a l'any 2001, fixats en 1992, i la proclamació sobre l'Envelliment, d'aquest mateix any, van seguir fomentant la conscienciació internacional sobre les necessitats essencials per al benestar de les persones d'edat.

La Declaració Política i el Pla d'Acció Internacional de Madrid sobre l'Envelliment (2002) aprovats en la Segona Assemblea Mundial sobre l'Envelliment, que l'Assemblea General va fer seus en la seva resolució 57/167, van donar un nou ímpetu al consens polític sobre la necessitat d'un programa sobre l'envelliment, posant en relleu el desenvolupament i la cooperació internacional i l'assistència en aquest àmbit. Des de la seva aprovació, el Pla d'Acció Internacional de Madrid ha guiat la preparació de polítiques i programes a nivell nacional, ha inspirat la formulació de plans nacionals i regionals, i ha proporcionat un marc internacional per al diàleg.

 

Document Actions