Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

Calada de les Malles

Calada de les Malles de Sant Pere

dimarts 19 setembre 2017

calada de les malles

Per tal de reviure la tradició marinera de la vila de Salou, des de la Societat de Pescadors de Santa Maria del Mar  s’organitza una sèrie d’actes coincidint amb la festivitat de  Sant Pere, la Mare de Deu del Carme  i la festivitat de la Mare de Deu del 15 d’agost, entre els quals tindrà especial significació la “Calada de les Malles de Sant Pere” o  TIRAR L’ART.

Aquesta tècnica artesanal, que en argot mariner s'anomena "tira l'art", consisteix en calar les xarxes des d'una embarcació per després estirar-les amb tracció humana des de la platja. 

A la platja la gent s'aferra un tros de corda a cada cama i al estirar va acostant la xarxa, que atrapa tots els peixos que es troba pel camí com si fos una bossa. Es tracta d'un art mol antic que és especialment adequat per platges arenoses i de pendent suau com les de la Costa Daurada.

Tot i que hom anomena art a qualsevol sistema de pesca, quan els antics pescadors es referien a “tirar l’art”, feien referència a l’anomenat “art de platja”, un art artesanal molt antic, que s’emprava a les platges arenoses i de pendent suau del nostre litoral.

Galeria d'imatges

Calada_de_les_malles.JPG
calada de les malles.jpg
11.png

Document Actions