Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Cultura i Festes

La Festa de tots

dimarts 30 desembre 1969

fm hivern

Durant quasi dues setmanes els carrers de Salou s'omplen d’innumerables activitats lúdico-festives que tenen el seu punt àlgid en el Cós Blanc, un dels actes més multitudinaris de l’hivern i expressió més genuïna de la identitat salouenca.


La Festa Major d’hivern té les seves arrels en les celebracions en honor a Sant Antoni. L’any 1981 una Comissió de Festes li donà l’actual format, amb la creació d’una petita cercavila que amb els anys esdevindria el Cós Blanc i durant la qual es llançaven petits retalls de diaris en comptes de confeti.

Des del 1995 l’Ajuntament assumeix l’organització de les celebracions, les quals creixen de manera exponencial i es converteixen en una veritable expressió de festa i cultura que cada any atreu a milers de seguidors incondicionals de la festa.

Els actes comencen el cap de setmana anterior al del Cós Blanc (primer dissabte del mes de febrer) amb el pregó d’inici de festes, i innumerables activitats per a grans i petits: ball a l’envelat, ball de colles, concerts, cercaviles, trobada de gegants, activitats esportives, nomenament de les pubilles... etc.

Té lloc un dels actes més esperats de la festa major, la cercavila del Cós Blanc. En un moment determinat, al carrer Ciutat de Reus, la comitiva s'atura, s'apaga la música de les carrosses i l'enllumenat públic i comença un espectacle de so, llum i confeti que fa embogir a les més de 20.000 persones que s'hi apleguen. 

 

Galeria d'imatges

T36_RLM3751BX-®.jpg
T36_RLM4027BX-®.jpg
T36_RLM3487BX-®.jpg
T36_RLM3499BX-®.jpg
T36_RLM3592BX-®.jpg
T36_RLM3611BX-®.jpg
T36_RLM3792BX-®.jpg
T36_RLM3907BX-®.jpg
portada.jpg
3 (3).png
festa major.jpeg

Document Actions